Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Portugal Vervoer

september 15, 2019 by admin

Om uw overwinterbestemming in Portugal te bereiken zal geen probleem zijn. U kunt er voor kiezen met de auto te reizen, maar makkelijker nog is het om met het vliegtuig te gaan. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Portugal, maar u kunt Portugal bereiken met verschillende luchtvaartmaatschappijen. De belangrijkste luchthavens zijn Lissabon, Porto en Faro.

Tijdens het overwinteren in Portugal kunt u gebruik maken van zowel het nationale busnetwerk “Rodoviaria Nacional” (RN) of één van de vele geprivatiseerde busbedrijven. De prijzen voor de RN ritten zijn relatief laag, maar rondreizen met RN gaat ook langzamer. Wilt u zich snel voortbewegen tijdens uw overwintering in Portugal? Kiest u dan voor een privé busbedrijf. Zij bieden snelle non-stop diensten langs de meest populaire routes en komen ook op plekken waar geen treinen rijden.

De “Caminhos de Ferro Portuguese” is de Portugese NS. De binnenlandse lijnen zijn redelijk goed en ook betrouwbaar. Door heel Portugal rijden regionale treinen, maar ook rijden er exprestreinen tussen Lissabon en Porto. In tegenstelling tot Nederland liggen de treinstations buiten de stadscentra. Verblijft u op Madeira? Houd u er dan rekening mee dat er hier geen treinen rijden. 
In Lissabon heeft u bovendien beschikking over elektrische trams en de metro.

U kunt er tevens voor kiezen zich rond te bewegen middels zeer voordelige taxi’s. Wanneer er geen meter is moet u van tevoren wel duidelijk een prijs afspreken. Alle taxichauffeurs moeten tevens beschikken over een gedrukte prijslijst.