Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Portugal Toerisme

september 15, 2019 by admin

Wanneer u overwintert in Portugal zult u zich geen moment hoeven te vervelen. Portugal biedt een scala aan musea en bewonderenswaardigheden. Een aantal hiervan sommen wij nu voor u op, zodat u tijdens uw overwintering de mooiste en leukste plekken van Portugal niet mist.

Oceanário de Lisboa

Dit Oceanarium van Lissabon is het op één na grootste aquarium ter wereld en werd ter gelegenheid van Expo ’98 gebouwd. Het prachtige gebouw heeft nog het meest weg van een futuristisch vliegdekschip. Op de pier in de rivier de Taag kunt u dit aquarium bezoeken. Hier kunt u onder andere de zeldzame maanvis aanschouwen en een rondleiding achter de schermen krijgen. U zult zich verwonderen over de grootte van de centrale tank.

Nationaal museum voor oude kunst

Het Museu Nacional de Arte Antiga, gevestigd in Lissabon, is het belangrijkste kunstmuseum in Portugal, maar ook een belangrijk museum in Europa. Het museum werd in 1884 opgericht in het paleis van de graven van Alvor en het oude klooster van Santo Alberto. De kapel van het klooster geeft een prachtige weergave van de 18de-eeuwse Portugese barokkunst en architectuur.
Van schilderijen tot textiel, van meubels tot tekeningen, iedere vorm van kunst uit de Middeleeuwen tot de vroege 19de eeuw, is hier vertegenwoordigd.
Een absolute ‘must see’ is de collectie van werken uit de Portugese metaalnijverheid. Het opvallendste werk is de monstrans van Belem. De inscriptie op dit werk vertelt dat de monstrans is vervaardigd uit het eerste goud dat uit India naar Portugal werd gebracht door Vasco de Gama, een ontdekkingsreiziger.
 Het meest bekende werk dat dit museum herbergt, zijn de Sint Vincent-panelen van vóór 1470. De hofschilder van Alfons V van Portugal, genaamd Nuno Goncalves, heeft deze panelen vervaardigd. Deze panelen zijn enkele van de eerste collectieve portretten in de Europese kunst.

Wereld erfgoedlijst

In Portugal kunt u tevens een aantal monumenten bezichtigen die op de wereld erfgoedlijst zijn geplaatst. Hieronder een opsomming:
  – Het stadscentrum van Angta do Heroísmo op de Azoren,
  – Hiëronymietenklooster en toren van Belém in Lissabon,
  – Klooster van Batala,
  – Convent van Christus in Tomar,
  – Historisch centrum van Évora,
  – Klooster van Alcobaca,
  – Cultuurlandschap van Sintra,
  – Historisch centrum van Porto,
  – Prehistorische rotskunst in de Côavallei,
  – Laurisilva van Madeira,
  – Wijnstreek Alto Douro,
  – Historisch centrum van Guimarães,
  – Landschap van de wijncultuur op het eiland Pico.