Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Portugal Klimaat

september 15, 2019 by admin

Tijdens het overwinteren is natuurlijk het klimaat van het land waar u verblijft van groot belang. Wij proberen u daarom met de volgende informatie te helpen het, voor u meest geschikte, overwintergebied in Portugal te vinden.

In Portugal heerst een mediterraan klimaat. Langs de kust liggen de wintertemperaturen wat lager dan in het binnenland. Hoe zuidelijker u zich bevindt, des te warmer de winterse temperaturen in Portugal worden.

De meest populaire overwintergebieden in Portugal zijn de Algarve, het gebied boven de Algarve, genaamd Alentejo, en het eiland Madeira. In de overige gebieden is het ook vaak heerlijk toeven, een beetje uit de wind is de zon al snel aangenaam.

Algarve

Voor de meest aangename temperaturen tijdens het overwinteren in Portugal, kunt u het beste in de Algarve verblijven. Hier valt het minste neerslag in Portugal; het regent er maar 50 tot 60 dagen per jaar. Het mediterrane klimaat zorgt in dit gebied voor milde winters. In januari en februari ligt hier de dagtemperatuur rond de 16 graden. Er valt hier zelden sneeuw, waardoor Zuid Portugal behoort tot één van de sneeuwvrije gebieden in Europa

Houd u er wel rekening mee dat de avonden en nachten in Portugal koud kunnen zijn, neemt u dus voldoende warme kledij mee!