Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Portugal Formaliteiten

september 15, 2019 by admin

Portugal Formailiteiten

Als u in het buitenland gaat overwinteren is er altijd een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hoe lang mag u in het buitenland overwinteren en hoe zit het met uw reisverzekering? Op deze vragen zullen wij proberen antwoord te geven.

Verzekeringen
Als u nog geen (eventueel doorlopende) reisverzekering heeft, kunt u deze alsnog afsluiten voordat u gaat overwinteren in het buitenland. Zorg ervoor dat u heeft gecontroleerd wat de maximale verzekerde reisduur is en dat deze uw overwinteringsperiode dekt. U kunt bij sommige verzekeringsmaatschappijen een speciale reisverzekering afsluiten wanneer u voor langere tijd het land verlaat. Vergeet ook de reisverzekering niet te vergelijken met de dekking van uw zorgverzekering in Nederland; zo voorkomt u eventuele dubbele verzekering en dus extra kosten. Ook van belang is het te kijken naar repatriëringskosten bij ziekte en/of overlijden, geen leuk onderwerp om bij stil te staan maar wel belangrijk als u voor  langere tijd gaat overwinteren in Portugal.
Checkt u ook de voorwaarden van uw inboedel- en opstalverzekering wat betreft het langdurig onbeheerd achterlaten van uw woning. Uw verzekeringsmaatschappij kan u tevens informeren over de maximale toegestane duur van uw overwintering in Portugal. Voor het verzekeren van elektronische apparatuur (laptop, telefoon, camera e.d.) gelden vaak aparte voorwaarden; soms is het wenselijk hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Vergelijk ook hiervoor de voorwaarden van uw inboedelverzekering en de reisverzekering.

AOW pensioen en ANW uitkering:
Mocht u langere tijd in Portugal overwinteren dan kunt u uw eventuele AOW pensioen of uw ANW uitkering blijven ontvangen voor zolang u aan de gestelde voorwaarden hiervan voldoet.
Er zijn echter wel factoren die invloed kunnen hebben op de hoogte van uw AOW pensioen of ANW uitkering. Neem daarom voordat u gaat overwinteren contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor uitgebreide informatie.

Huisdieren
Heeft u een huisdier dat u graag mee wilt laten overwinteren en de verhuurder gaat daarmee akkoord, vergeet u dan niet het sinds 2004 verplichte EU-paspoort voor uw huisdier.