Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Portugal Flora & Fauna

september 15, 2019 by admin

Natuurliefhebbers doen er goed aan te overwinteren in Portugal. Omdat Portugal deels bestaat uit berglandschap en deels uit een vlakker landschap, is de plantengroei zeer gevarieerd. Deze wordt namelijk sterk beïnvloed door grondsoort, klimaat en hoogte.

In het bergachtige noorden vindt u voornamelijk berken, kastanjes, eiken en esdoorns. De plantengroei aldaar bestaat uit doornstruiken, heide en varens.

In het zuidelijke deel van Portugal bevinden zich kurkeiken, eucalyptus- en olijfbomen. Portugal is dan ook een groot producent van kurk en kurkproducten; 30% van alle kurkeiken ter wereld bevindt zich in dit land.

De heerlijk geurige kruiden die u in Portugal aantreft zijn onder meer rozemarijn en tijm.

De fauna van Portugal komt overeen met die van Spanje, maar is aangevuld met een aantal Afrikaanse elementen. Kameleons, genetkatten en mangoesten getuigen van deze Afrikaanse invloed. Verder komen in Portugal zoogdieren als het wilde zwijn en de wilde kat nog voor.

Doordat natuur- en milieubescherming in Portugal nog niet optimaal zijn, zijn er door ontbossing, erosie en jacht grote aantallen dieren uitgestorven of in aantal verminderd. We hebben het dan bijvoorbeeld over de wolf, het edelhert, de ree en de monniksrob.

De zeeën waardoor Portugal omringd wordt, bevatten vele soorten vis zoals sardine, ansjovis en kabeljauw. Als belangrijk tussenstation voor de vogeltrek, kunt u in Portugal prachtige vogels bekijken. Denkt u aan kluten en grutto’s, maar ook arenden, flamingo’s, buizerds en uilen kunt u in Portugal tegenkomen.