Wachtwoord resetten

Menu
Inloggen
Your search results

Overwinteren in Portugal

september 15, 2019 by admin

Portugal is het meest westelijke land van het vasteland van Europa en beslaat zo’n 1/6 gedeelte van het Iberisch schiereiland. Spanje is Portugals enige buurland en heeft eveneens een zeer aangenaam en mild klimaat. De Algarve is het meest populaire gedeelte met maar liefst 200 km schitterende zandstranden, een heerlijke zee met idyllische kleine baaien en het hele jaar een heerlijk warme zon. Maar ook in de talrijke authentieke vissersdorpen met nauwe en steile straatjes, kleine restaurantjes, winkeltjes en de vele terrasjes is het heerlijk toeven. In het sterk wisselende achterland liggen, verscholen tussen het groen, vele kleine dorpjes met witte huisjes, een kerkje en een dorpsplein. Elk dorp op zich is een lust voor het oog. Het is dan ook om al deze redenen dat Portugal zo geliefd is bij overwinteraars.

Overwinteren in Portugal vindt het meest plaats langs de zuidkust, de Algarve. De hele kuststrook van Monte Gordo tot aan Cabo de S. Vicente in het westen is overwintergebied. De Algarve heeft een prachtige kust. Ter hoogte van Fuzeta is beschut water waar watersport ook in de winter mogelijk is. Er liggen een aantal fraaie golfterreinen. De appartementencomplexen voor overwinteraars bieden – net als de campings – veel activiteiten aan. De Algarve is licht glooiend groen landbouwgebied met daartussen fraaie witte stadjes en oogt wat authentieker dan de Spaanse kust.

Ook in het binnenland en meer noordelijk tref je nog regelmatig overwinteraars aan. Zoekt u een overwinteraccommodatie in Portugal? Klik dan hier.

Het klimaat

Omdat Portugal aan de Atlantische Oceaan ligt, komt er af en toe een oceaandepressie voor langs de kust. De Algarve is dus groener en natter dan de Spaanse costa’s ten oosten van Gibraltar. Maar u krijgt er veel voor terug: prachtige stranden van Monte Gordo tot Faro en een fantastische hoge kust van Faro tot Cabo de S. Vicente. Ook de minder aantrekkelijke Spaanse toeristische hoogbouw ontbreekt vrijwel aan de Algarve.

Afstand

De afstand per auto van Utrecht naar Faro bedraagt iets meer dan 2.300 kilometer. Ter vergelijking: de afstand naar Benidorm is 1.990 kilometer.

Gezondheidszorg

Aan de Algarve is het niet moeilijk om Nederlandstalige huisartsenhulp te vinden. De Portugese publieke gezondheidszorg is kwalitatief goed. Private klinieken zijn minder talrijk dan in de Spaanse grote overwintergebieden.