Spanje Toerisme

Zoekveld

Toerisme

Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan 38 Spaanse bezienswaardigheden, waarvan u er een aantal tijdens het overwinteren in Spanje zeker zult willen bezoeken. De meest bekende zijn:

  • Het Alhambra in Granada:  zuilen, mozaïeken en fonteinen; de Moren hebben hun stempel gedrukt op één van 's werelds meest fascinerende bouwwerken, het Alhambra. Gelegen aan de voet van de hoogste bergketen van Spanje, de Sierra Nevada, is dit tijdens uw overwintering ook een prima wintersportgebied.
  • De palmentuin van Elx, bij Alicante.
  • De werken van Antoni Gaudí: Park Güell, Casa Batlló, Sagrada Família, Casa Milà en Palau Güell in Barcelona.
  • De kunstwerken van Gaudí zijn op zich al een reden om Barcelona te bezoeken. De Sagrada Família, met zijn unieke uiterlijk, wordt vaak gezien als het symbool van Barcelona.
  • De musea en architectuur van Madrid.
  • De kathedraal en het Alcázar van Sevilla.
  • Het historische centrum en de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella.
  • De witte dorpen in de omgeving van Málaga.

Steden
Een bezoekje aan Barcelona mag u tijdens het overwinteren zeker niet vergeten. Naast de zinnenprikkelende werken van Antoni Gaudí biedt Barcelona fantastische, gezellige gotische wijken met nauwe straatjes. Vergeet ook de gotische kathedraal niet te bezichtigen, een echte aanrader. Bent u na uw wandeling door Barcelona nog niet voldaan, wees er dan zeker van dat u de befaamde fontein op Plaça España bezoekt. 's Avonds zorgt deze fontein voor een waar spektakel wanneer de waterstralen dansen op de maat van de muziek, begeleid door een waanzinnige lichtshow.

De ware musealiefhebber mag de Spaanse hoofdstad Madrid absoluut niet overslaan. Naast de vele musea kunt u ook het Palacio Real, het Koninklijk paleis, bezoeken. Bovendien beschikt Madrid over een aantal prachtige parken waar u in alle rust kunt wandelen.

Als u de typische Spaanse sfeer wilt proeven, vergeet u dan niet het kloppende hart van Andalusië, Sevilla te bezoeken. Waag een poging tot het dansen van de flamenco en bewonder de Moorse gebouwen. Hoewel controversieel, kunt u in Sevilla ook het stierenvechten nog aanschouwen.

Dalí
Spanje heeft drie Dalí musea, te weten die in Figueres, Púbol en Portlligat. In het museum in Figueres, de geboortestad van Dalí, zijn naast zijn eigen werken tevens de werken van de kunstenaars die hem bewonderden te bezichtigen.
Een collectie van de werken van Dalí is ook te bezichtigen in Madrid in het Museo Thyssen-Bornemisza.
 

Picasso
Het Picassomuseum in Barcelona bestaat uit vijf met elkaar verbonden koopmanshuizen. De historie van deze huizen is terug te vinden in de binnenplaatsen en de vele andere karakteristieke kenmerken. De hoofdingang van het museum is geplaatst in de Carrer Montcada; deze prachtige straat bevindt zich in de wijk La Ribera.

De beste collectie van het werk van Picasso uit zijn vormingsperiode is te vinden in dit museum. Op vijftienjarige leeftijd schilderde Picasso al, ook deze werken zijn in dit museum te bezichtigen. Ook werken uit zijn 'blauwe periode' die hij schilderde terwijl hij afwisselend in Parijs en Barcelona verbleef zijn in dit museum tentoongesteld. 
Niet alleen bezit het museum schilderijen van Picasso, u kunt hier ook grafische werken van hem bewonderen. Het Picassomuseum in Malaga is eveneens een bezoek zeker waard.

 

Amusement

Omdat er elke winter heel veel overwinteraars verblijven in Spanje, is er een uitgebreide amusementsindustrie rond de overwinteraar ontstaan. Veel overwintergebieden in Spanje zijn 's winters net zo druk als 's zomers, alleen is de gemiddelde leeftijd gestegen van 25 naar 60 jaar. In Benidorm kun je 's winters voor weinig geld een driegangenmenu bestellen. De terrassen aan de Playa de Levante zitten 's middags al vol, in de cafés wordt gedanst op de muziek van een eenmansorkest. 's Avonds bieden bijna alle hotels een avondprogramma met shows en entertainment. Nachtclubs bieden allerlei amusement voor wie dat wil.

 

Verblijf

Er is een overweldigend aanbod aan accommodatie in Spanje. De Spaanse bouwwoede is spreekwoordelijk en veel Nederlandse en Belgische huiseigenaren verhuren hun huis of appartement graag aan overwinteraars. Langs de kusten vindt u meer dan 100 campings die ook ’s winters geopend zijn. De populaire campings staan al vroeg vol en het is zeker niet vanzelfsprekend dat er een plekje vrij is als u zich zonder reservering meldt aan de poort. De campings zijn overwegend van uitstekende kwaliteit. De tarieven voor kort verblijf zijn tamelijk hoog, maar alle campings geven flinke kortingen voor langer verblijf.