Spanje Taal

Zoekveld

Taal
De taal die in Spanje en op de Canarische eilanden wordt gesproken noemen wij altijd Spaans. De officiële naam van deze staatstaal is echter Castiliaans.
In Spanje worden de termen ‘español’ (Spaans) en ‘castellano’ (Castiliaans) door elkaar gebruikt, maar de betekenis is hetzelfde. 
De taal is gebaseerd op de Latijnse taal, maar ook vindt men er veel invloeden van andere talen in terug. De op deze website eerder genoemde Visigoten brachten ongeveer 100 woorden naar Spanje. Hierna voegden ook de Moren nog eens 4000 woorden toe. Bovendien zijn er ook veel woorden aan het Frans, Italiaans en Engels ontleend.
Voor vakantiegangers in Spanje kan de taal nogal eens verwarrend zijn, omdat er verschillende soorten Spaans worden gesproken. In totaal kent Spanje 5 officiële talen (Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees) en twee onofficiële talen (Asturisch en Aragonees). Het Spaans is echter de officiële nationale taal, hoewel in sommige gebieden de overige talen de dominante taal zijn.
Spanje kent tevens een aantal belangrijke dialecten; Andaluz, Leonés, Navarro, Aragonés en Asturiano.
Over de gehele wereld wordt het Spaans door meer dan 300 miljoen mensen gesproken.

Omdat sommige gebieden in Spanje qua inkomsten voor een groot deel afhankelijk zijn van het toerisme zal het geen probleem zijn om tijdens het overwinteren in de Engelse taal te communiceren met de Spaanse bevolking. Spanjaarden vinden het heel leuk als u Spaans spreekt of op z'n minst enkele woorden, het wordt gezien als een soort respect voor het land en de bevolking. Een eenvoudige cursus Spaans of goede woordenboeken helpen u aardig op weg tijdens het overwinteren en geven u tegelijkertijd een nog beter beeld van het land.