Spanje Culinair

Zoekveld

 

Culinair

Tijdens het overwinteren in Spanje zult u aan lekkernijen geen tekort hebben. De zeer gevarieerde Spaanse keuken biedt ieder wat wils. De Spaanse keuken kenmerkt zich door de vele wijnen, de grote hoeveelheid worsten, kazen en peulvruchten. En ook de zoetekauw zal in de Spaanse keuken aan zijn trekken komen.
Een aantal bekende gerechten uit de Spaanse keuken zullen u bekend in de oren klinken: tortilla's, Paella, Gazpacho, de heerlijke stoofpotten en gefrituurde inktvis (Calamares a la Romana). 
De Spaanse keuken is echter vooral bekend om zijn tapas. In sommige delen van Spanje kunt u deze kleine gerechtjes zelfs gratis nuttigen. De tapas verschillen per regio, maar worden altijd gekenmerkt door simpelheid, versheid en kwaliteit.
Bij een mediterrane maaltijd hoort natuurlijk een bijzonder drankje. Als overwinteraar in Spanje mag u de verkoelende Sangria, Horchata en Clara, een biersoort vermengd met licht gezoete frisdrank, zeker niet overslaan.
De Spanjaarden eten tweemaal per dag een warme maaltijd, rond 15.00 uur en 22.00 uur, die bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. Deze maaltijden worden vaak buitenshuis gegeten. Prominente producten in de maaltijden zijn vis, schelp- en schaaldieren. Bovendien ontbijten Spanjaarden vrijwel nooit met brood, maar nemen zij liever zoetigheden. Al deze mogelijkheden zullen zeker bijdragen aan plezierig overwinteren in Spanje!