Spanje Bevolking

Zoekveld

 

BEVOLKING

Iberiërs, Feniciërs, Romeinen, Berbers, Kelten en Vandalen; een kleine greep uit de bevolkingsgroepen die zich de voorouders van de Spanjaarden mogen noemen. Door de vele volksverhuizingen en het samensmelten van verscheidene bevolkingsgroepen is er in Spanje een populatie ontstaan die men 'het mediterrane type' noemt. Ook kent Spanje een bevolkingsgroep die wordt gekenmerkt als 'het alpine type', welke zich bevindt in de Baskische provincies en een deel van Asturië. 
Het grootste deel van de bevolking in Spanje bestaat uit de Castilianen die zo'n 72% van de Spaanse bevolking in beslag neemt. Daarnaast zijn er de Catalanen, Basken, Asturianen en Andalusiërs en Galiciërs.
Telde Spanje in het jaar 1797 nog een bevolking van 10.541.000 mensen, in 2016 zijn dat er al ruim 48,5 miljoen. Een groot deel van de Spaanse bevolking bestaat uit 65-plussers.

Tijdens uw overwinterverblijf zal de levenslustige Spaanse bevolking u zich meer dan welkom laten voelen. De Spanjaarden hebben een vriendelijk, open en warm karakter. Hoe zuidelijker u zich bevindt, des te hartelijker de Spanjaarden zijn. De Spaanse bevolking hecht grote waarde aan het sociale leven en zijn u mede daarom altijd graag van dienst als u ergens hulp of raad bij nodig heeft. De bevolking hecht ook grote waarde aan het in stand houden van familiebanden en tradities, meer dan eens zult u dan ook families bij elkaar zien komen voor de maaltijden. Het is een hardwerkend volk, dat er soms meerdere banen op na houdt, omdat zij tegen een minimumloon werkt.