Sardinië - Marina di Barisardo - Bungalow - Domus Crisponi.

Zoekveld

ADVABB-2248

Land/Regio:


Naam eigenaar:
Via overwinteren.nl
Telefoon:
-
Website:
n/a
E-mail:
Plaats:
Marina di Barisardo
Type accommodatie:
Bungalow


Aantal personen:
2
Slaapkamer(s):
2
Locatie:
Zee / Landelijk
Voorzieningen:
Tv / Wasmachine / Kinderbed / Bedlinnen
Prijs:
€1000
Prijs vanaf, per maandEen prachtige bungalow gelegen op 280 mt van de stranden van Torre di Bari.Praktisch bungalow, te bereiken via een korte trap; volledig ingericht. De accommodatie is uitgerust met een veranda met tafel en stoelen, woonkamer met keuken.Twee slaapkamers voor een totaal van vijf personen, badkamer. Met BBQ; tuin met terrassen, veranda; op loopafstand van de schitterende zandstranden van Torre di Bari.

 

Torre di Bari, ligt in Ogliastra, aan de oostkust van Sardinie, verscholen in een prachtige ongerepte mediterrane natuur; een rustige vakantiebestemming die zich onderscheidt door haar schitterende parelwitte zandstranden van km's lengte en haar unieke kristalheldere en azuurblauwe zee. De fijne stranden worden afgewisseld met indrukwekkende rotspartijen, u kunt met kleine motor- of zeilboten verschillende paradijselijke baaien bezoeken.

 

Zon, strand en zee zijn maar enkele voorbeelden van Sardinie, aangezien het binnenland vele geheimen en adembenemende landschappen heeft die zeker een bezoek waard zijn. Door het volgen van een afgelegen weg komen we uit in het berggebied - de hoogste top bevindt zich in het Gennargentu gebergte en bereikt een maximaal van 1.835 meter hoogte - afgewisseld met een heuvel landschap (67,9%), vlaklandschap (13,6%) en berggebied (13,6%). Zo lijkt het vaak alsof men een vlak gebied oversteekt terwijl men in werkelijkheid zich op een hoogplateau bevindt, op de rand van een magische omgeving met zicht op de zee of op de diepe ravijnen.

 

De wegen in Sardinie zijn uitermate goed. Daar waar het daadwerkelijk nodig is zijn diverse vangrails geplaatst en de meeste gbruikte wegen zijn allen geasfalteerd en voorzien van tunnels volgens Europese normen. Het enige wat wel eens voor de nodige verwarring zorgt zijn de verkeersborden, aangezien deze vaak in de verkeerde richting worden gedraaid of gewoon helemaal missen. Om deze reden raden wij het altijd aan om over een goede kaart van Sardinie te beschikken en deze bijdehand te houden zodat orienteringsproblemen zonder problemen kunnen worden opgelost.

 

Beleef Sardinie eens op een andere manier temidden van afgelegen berggebieden, door de wind vervormde rotsformaties en bijzondere vulkaanlandschappen. Een prachtige reis met indrukwekkende bergen, prachtige witte zanstranden , archeologische opgravingen, vulkaanlandschappen, droomstadjes, bijzondere mediterrane planten en zeldzame diersoorten.

 

In Bosa, waar uw reis begint, kunt u het enige stadje in Sardinie met bevaarbare rivier, de Temo, bewonderen en van de charme van het historische centrum met kasteel te genieten. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om het fascinerende leefgebied van de wilde gieren te bezoeken. Vanuit Bosa leidt een kronkelende weg ons langs het eeuwenoude bergmijngebied richting Gonnesa.

 

Onderweg laten de olijfbomen, kurkeikenbossen, vijgen en eenzame bergruines een onvergetelijke indruk van de natuur achter. Vanuit Gonnesa heeft u de mogelijkheid om de twee buureilandjes van Sant' Antioco en Carloforte te bezoeken, maar ook de talrijke archeologische vindplaatsen in de omgeving zelf zijn erg interessant.

 

Het dorpje Lunamatrona in het binnenland is de volgende bestemming van deze reis. In gezellige, ontspannen sfeer ervaart u de Sardische cultuur en kunt u de vele geheimzinnige archeologische vondsten bekijken.

De wonderschone zandbaaien in Santa Maria Navarrese garanderen, tot slot, een fantastische ontspannen afsluiting van uw reis. Deze rondreis is ideaal voor mensen die het oorspronkelijke Sardinie willen ervaren.

Ontdek terwijl u rustig wandelt, of juist geconcentreerd aan het klimmen bent, de wonderschone natuur van Sardinie!

 

Beklim de prachtige graniet- en kalksteenwanden van Sardinie of geniet van een heerlijke bergwandeling! Sardinie verrast u met bergen, hoogplateau's en ongerepte baaien, die slechts per boot of te voet te bereiken zijn. Een zekere mate van ervaring en een goede organisatie zijn vereist om van deze reis een onvergetelijk avontuur te maken.

 

De zogenaamde 'Tacchi', bizarre kalksteenformaties en hoogplateau's, bij Ulassai vormen het begin van deze avontuurlijke reis. Door de overweldigende natuur krijgt u nog meer zin om meteen actief te beginnen. Natuur en sport komen hier samen. Het tweede deel van de reis biedt de mogelijkheid om langs de waterbron van Su Gologone te wandelen, door de grootste kloof van Sardinie, die op sommige stukken alleen met de juiste uitrusting en uitstekend richtingsgevoel beklommen kan worden. Een ervaren begeleider is dan ook ten zeerste aan te bevelen.

 

Een wandeltocht door het Lanaittu dal of de ontdekking van het laatste, in de heuvels gelegen nuraghedorp Tiscalim, zijn slechts twee van de mogelijke wandelroutes door deze adembenemend mooie omgeving.

Het deel van de reis brengt u naar de kust met haar geheimzinnige grotten en afgelegen baaien. De prachtige kleuren van de zee zorgen voor een heerlijk ontspannen sfeer die de perfecte afsluiting van dit avontuur vormt.

 

Ideaal voor sportieve natuurliefhebbers. Jaargetijden: De duur van de seizoenen verschilt in Sardinie in vergelijking met de andere midden Europese landen. De winter begint rond December en duurt tot Februari. In Maart begint de lente alweer die in Mei overgaat in een vroege zomer en in Juni kan men genieten van zomerse temperatuen overdag en koele avonden. Juli en Augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden September en Oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen. De maand November vertegenwoordigt een korte Sardische herfst, alvorens het opnieuw koel en vochtig wordt in de wintermaand December.

 

Klimaat: Het klimaat is subtropisch en maritiem. Sardinie heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binneland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onde de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.

 

Sardinie is het tweede grootste Mediterranee eiland en strekt zich over meer dan 24.090 km2 uit. De afstand van het het noorden tot het zuiden bedraagt 270 km, de afstand van het het oosten naar het westen ligt rond de 150 km. Vergeleken met de andere eilanden in de Mediterranee heeft Sardinie een grotere afstand naar het Italiaanse vasteland: 190 km en 180 km naar Tunesie. In de directe omgeving ligt het buureiland Corsica, waarvan de afstand slechts 16 km bedraagt.

 

Heenreis per vliegtuig: Ondertussen verbinden talrijke vliegmaatschappijen Sardinie via Rome of Milaan met alle europese landen en ook vaak door rechtstreekse vluchten. Voor de nederlandse of belgische toeristen zijn vanaf Amsterdam, Brussel, Londen, Koln/Bonn, Dusseldorf goede rechtstreekse vliegverbindingen waarvan enkele zelfs gedurende het hele jaar door. Prijzen, dagen en tijden verschillen nogal met elkaar. Bij vroegtijdige boekingen kan men vooral bij de Low-Cost maatschappijen voor bijzonder gunstige tarieven tickets vinden die probleemloos met een credit card online kunnen worden geboekt.

 

Heenreis per boot. Zowel italiaanse als franse maatschappijen verbinden Sardinie gedurende het hele jaar met Italie en Frankrijk. De door europese toeristen meest gebruikte vertrekhavens zijn Genua en Livorno, maar ook La Spezia, Piombino, Civitavecchia, Napoli, Palermo en Trapani bieden het hele jaar door verbindingen.

 

De overvaart naar Sardinie vind meestal 's nachts plaats of tegen iets gunstigere tarieven kan men overdag oversteken. De overtocht duurt gemiddeld 8 tot 12 uur, afhankelijk van de uitgekozen haven in Sardinie (Porto Torres, Golfo Aranci, Olbia, Arbatax of Cagliari). De snelle overvaart wordt echter alleen gedurende de zomermaanden uitgevoerd en duurt ongeveer 6 uur. Terwijl op de snelle overvaart alleen stoelen kunnen worden geboekt, bieden de traditionele maatschappijen slaapstoelen en ook Een-, Twee- of Vierpersoonshutten.