Sardinië - Lotzorai - Appartement - Domus Stocchino

Zoekveld

ADVABB-2216

Land/Regio:


Naam eigenaar:
Via overwinteren.nl
Telefoon:
-
Website:
n/a
E-mail:
Plaats:
Lotzorai
Type accommodatie:
Appartement


Aantal personen:
2
Slaapkamer(s):
2
Locatie:
Zee / Landelijk / Dorp
Voorzieningen:
Tv / Wasmachine / Kinderbed / Bedlinnen
Prijs:
€890
Prijs vanaf, per maandAppartement gelegen op 1300 mt. van de prachtige stranden van Lido Is Orrosas.

 

 

Lotzorai, een vriendelijk dorp gelegen tussen twee rivieren waar de lente eeuwig duurt en in een fraaie streek: Ogliastra.Leuke appartement op het eerste verdiping van de woning en op een afstand van 1300 meter van de stranden, met tuin en een veranda van 40m2. Indeling: Twee slaapkamers, badkamer en woonkeuken.

 

Lotzorai en Santa Maria Navarresse zijn karakteristieke dorpen langs de kust en hebben betoverende stranden. Het strand van Tancau bevindt zich aan de rand van het dorp zelf en loopt noordelijk richting het strand van Lotzorai en de strand van Is Orrosas, dat toebehoren tot de het dorpje. Voor het strand merkt men het kleine eilandje 'L'isola di Ogliastra' op dat bestaat uit een soort roze graniet.

 

Op korte afstand: Baunei en Santa Maria Navarresse, karakteristieke dorpen langs de kust met eveneens betoverende stranden. Waar vind je transparante, heldere zeeen en niet-toeristische stranden, en tegelijkertijd Wild West-achtige landschappen met overblijfselen uit het Bronzen Tijdperk ? Ogliastra.

 

Op korte afstand van Lotzorai Baunei en Santa Maria Navarresse, karakteristieke dorpen langs de kust met eveneens betoverende stranden. Waar vind je transparante, heldere zeeen en niet-toeristische stranden, en tegelijkertijd Wild West-achtige landschappen met overblijfselen uit het Bronzen Tijdperk? 'Ogliastra is het meest on-Italiaanse deel van Italie', wordt wel gezegd.

 

Dit niet alleen door haar geografische ligging, maar meer nog door het contrast in landschap en cultuur met het vasteland. Terwijl Italie meest pittoresk en vol stijl is, blijft Ogliastra een bijna onaangetast stuk land, die haar natuurlijke schoonheid door de eeuwen heen behouden heeft. Haar mooiste monumenten zijn de 'kale' stenen bouwwerken zoals de nuraghi, de menhirs, de heilige waterbronnen, de enorme graftombes en de 'domus de janas'. Dit is Ogliastra in Sardinie! Of zoals de Italianen dat liever horen: Sardegna!

 

Ten noorden van Santa Maria Navaresse wordt de kust een stuk ruiger door zijn gebergte van waar men een prachtig uitzicht heeft over de diepblauwe zee en de rotsen die oprijzen vanuit het water. Zo kunt u de beroemde Pedra Longa ofwel Agugliastra bewonderen, een kalkachtige gesteente dat zijn naam heeft verleend aan de omgeving Ogliastra.

 

Verscholen in een prachtige ongerepte mediterrane natuur, St. M. Navarrese in Ogliastra; een rustige vakantiebestemming die zich onderscheidt door haar schitterende parelwitte zandstranden van km's lengte en haar unieke kristalheldere en azuurblauwe zee. De ideale bestemming voor liefhebbers van zee en natuur.

 

Het regionale park van Ogliastra, de natuurreservaten Seleni en Tiscali, de Gorropu Canyon, de ongerepte natuur van de Supramonte met zijn eeuwenoude bossen en Gennargentu's gebergte met toppen tot 1900m zijn slechts enkele voorbeelden van de natuurlijke schoonheden van Ogliastra en omgeving. Restaurants, bars en taveernes en natuurlijk de vele mogelijkheden tot het beoefenen van vele watersporten maken Ogliastra tot een perfecte vakantieplek.

 

De kust van Baunei sluit zich aan de prachtige golf van Orosei. Hier verschuilen zich prachtige grotten en stranden van een onbeschrijfelijke schoonheid. Onder een van de beduidende stranden en inhammen is het mogelijk Cala Goloritzé te bezoeken dat wordt gedomineerd door zijn 100 meter hoge Pinnacle en Cala Mariolu ofwel Ispuligidenie (genoemd door de inwoners van Baunei). Vanuit hier lijkt het water transparant met zijn verbluffende blauwe reflexen. Ook kunt u Cala Luna bezoeken dat geheel is omringd door de wilde natuur, wit zand en intens blauwe zee. Dank zijn charme is dit gebied zeer geliefd bij de toeristen.

 

Nog verder zuidelijker komt u het prachtige strand van 'Orri' tegen, met zijn prachtige rotspartijen, dat aansluit aan de kleine strandjes van 'Punta Musculedda'. Indien u per auto een kort stukje van de SS125 vervolgt komt u tevens langs het prachtige zandstrand van 'Cea'. Dit strand is karakteristiek vanwege de oprijzende rode rotsen vanuit de zee. De sarden noemen deze rotsen: Is scoglius arrubius.

 

Ten zuiden van Tortoli bevindt zich het dorp Barisardo. Het dorp bevindt zich niet direct aan de kust maar wel op korte afstand hiervan, dit vanwege de vroegere invasies van piraten. In ieder geval is deze gehele overweldigende kust per auto in enkele minuten bereikbaar en zeker de moeite waard. Vervolgens kunt u de kust van 'Marina di Bari' bewonderen met zijn gekleurde fijne kiezelstrand. Hier bevinden zich diverse hotels en enkele oudheden, zoals de toren uit de 16 eeuw. Nog zuidelijker is het mogelijk het strand van Tramalitza te bezoeken.

 

Dit verspreidt zich tot aan Cardedu. Dit dorp niet ver gelegen van Barisardo, dankt zijn ontwikkeling aan het toerisme. Vlak bij het dorp kunt u de bewonderenswaardige landelijk gelegen ouden kerk 'Nostra Signora di Buoncammino' bezoeken. Net zoals het de fantastische kust van Marina di Cairo met zijn brede strand van fijn wit zand. Vanaf Barisardo brengt u een weg helemaal langs het prachtig panoramisch uitzicht vanaf Marina di Cairo tot aan het strand van 'sa perde pera'. Hier kunt u de een van de vele nuraghi's van Sardinie bewonderen.

Zuidwaarts bevinden zich diverse kleine inhammen die bestaan uit roze graniet, gedomineerd door de berg van 'Monte Cartucceddu' (598m).

 

Deze kan men bezoeken indien men zich begeeft door de sterke begroeiing van Monte Ferru van Tertenia en het gebergte van Capo s'Asta. Vanaf hier kunt u het strand bewonderen van Capo s'Asta wat behoort aan de gemeente Gairo. Nabij de afslag van de helling komt u uit bij de vallei van de rivier Gattiu. Deze stroomt uit op het strand van Coccorocci.

 

Dit strand is zeer beroemd vanwege zijn stenen, die welgevormd zijn door de kracht van het water. Nog zuidelijker, tegen de grens aan van de provincie Cagliari moet u beslist Marina de Tertinia bezoeken met zijn prachtige stranden zoals Foxi Manna, omgeven door een toeristen complex en zijn mooie nuraghi's genaamd 'Aleri en Longu e Nastasi'. San Giovanni di Sarrala is weer een ander wonderbaarlijk strand nabij Tertenia en wordt gedomineerd door een prachtige toren.

 

Ook de noordelijke kant van Tortoli is zeer beduidend en interessant. Rijk aan zijn mooie landschap, stranden en inhammen net wonderbaarlijk zoals alle andere stranden staan beschreven. Baunei en Santa Maria Navarresse zijn karakteristieke dorpen langs de kust en hebben betoverende stranden. Het strand van Santa Maria Navarresse bevindt zich aan de rand van het dorp zelf en loopt noordelijk richting het strand van Lotzorai en het 'spaggia delle Rose' dat toebehoort tot de het dorpje Lotzorai. Voor het strand merkt men het kleine eilandje 'L'isola di Ogliastra' op dat bestaat uit een soort roze graniet.

 

Ten noorden van Santa Maria Navaresse wordt de kust een stuk ruiger door zijn gebergte van waar men een prachtig uitzicht heeft over de diepblauwe zee en de rotsen die oprijzen vanuit het water. Zo kunt u de beroemde Pedra Longa ofwel Agugliastra bewonderen, een kalkachtige gesteente dat zijn naam heeft verleend aan de omgeving Ogliastra.

 

De kust van Baunei sluit zich aan de prachtige golf van Orosei. Hier verschuilen zich prachtige grotten en stranden van een onbeschrijfelijke schoonheid. Onder een van de beduidende stranden en inhammen is het mogelijk Cala Goloritzé te bezoeken dat wordt gedomineerd door zijn 100 meter hoge Pinnacle en Cala Mariolo ofwel Ispuligidenie (genoemd door de inwoners van Baunei).

 

Vanuit hier lijkt het water transparant met zijn verbluffende blauwe reflexen. Ook kunt u Cala Luna bezoeken dat geheel is omringd door de wilde natuur, wit zand en intens blauwe zee. Dank zijn charme is dit gebied zeer geliefd bij de toeristen. De inham is omgeven door een kalkachtige rotswand met zes enorme grotten die openen aan het strand.

 

Een prachtige heuvel zand en steentjes verbinden de muren van de grotten voor de grote rots Su Masongiu, indrukwekkend door de enorme rotsen die uit het water steken die vervolgens de hoge rots 'Punta Lastroni' vormt. Achter de heuvel zand bevindt zich een dicht begroeid bos van oleander bomen die in de zomer helemaal roze verkleurt.

 

Als u verder noordelijk richting Cala Cognone van de gemeente Dorgali rijdt kunt u het spectaculaire Cala Fuili omgeven door een hoge rotswand en zeer geliefd bij free-climbing bewonderen. Van hieruit kunt u de prachtige kust bereiken van Bue Marino. Hier bevindt zich de laatste habitat van de zeldzame monniksrobben, een uitstervend soort zoogdier.

 

Vanuit Cala Cognone zuidwaarts bevinden zich de beroemde en fascinerende grotten van Bue Marino, Cala Luna en het geweldige Cala Sisine. Cala Sisine bestaat uit een natuurlijke boog omgeven door sterke bebossing en hoge rotsen die neerkijken op het water. Zuidelijk kunt u heb mooie Cala Biriola bezoeken gelegen aan de rand van het massieve Codula di Luna vanwaar het mogelijk is een wonderbaarlijk en onvergetelijk overzicht van de Golf van Orosei en de kust van de Ogliastra te aanschouwen. De hoge rotswanden vanaf de zandstranden lijken wel een reusachtige berg met name door de presentatie van eeuwenoude johannesbroodbomen en steeneiken bossen.

 

Aan de andere kant richting de zee bevinden zich smalle duinen met kiezelstenen van een uitzonderlijke groene en blauwe kleur. Nog altijd zuidwaarts vindt men het prachtige Cala Mariolu bestaande uit 2 aparte toegangswegen door een wit gebergte vanwaar men kan neerkijken over een heldere blauwe zee en het wonderbaarlijke Cala Goritze. Cala Goritze met zijn bergtop dat het strand domineert. Een ideale plek voor free-climbers vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over het exclusieve landschap van de golf. In ieder geval kan men nog verder gaan tot aan extreme top van Capo Monte Santu waar 2 smalle natuurlijke toegangswegen de berg indringen maar zich weer herstellen door de noordelijke bergwind.