Sardinië - Lanusei - Appartement - Domus Cannas.

Zoekveld

ADVABB-2210

Land/Regio:


Naam eigenaar:
Via overwinteren.nl
Telefoon:
-
Website:
n/a
E-mail:
Plaats:
Lanusei
Type accommodatie:
Appartement


Aantal personen:
1 - 3
Slaapkamer(s):
2
Locatie:
Zee / Landelijk / Bos / Dorp
Voorzieningen:
Open haard / Tv / Wasmachine / Kinderbed / Bedlinnen / Rolstoeltoegankelijk
Prijs:
€750
Prijs vanaf, per maandPrachtige vakantieverblijf in bosrijke omgeving, aan de rand van de stadje Lanusei en aan de voeten van de grote Selene Nature Reserve.

 

Het appartement is gelegen op de begane grond van dit woning; met twee slaapkamers, een voor twee personen en het andere voor een persoon. Een grote rustieke woonkamer met open keuken en openhaard. Badkamer en wasmachine. Met tuin, ruime veranda met barbecue en terrassen.

 

De woning is gelegen aan de rand van de stadje Lanusei en aan de voeten van de grote Selene Nature Reserve, een eeuwenoude bosrijke omgeving. Lanusei, een kleine heuvelachtige stad die bekend staat om zijn verkwikkende gezonde klimaat; is Lanusei ingesteld als een amfitheater en domineert een vallei, de kust en de zee. Omringd door een grote bos van steeneiken en geniet ook van een bevoorrechte, centrale positie en kan door haar eigen middelen en die van de naburige dorpen alles beschikbaar stellen voor de toeristen.
 
Het is de meest belangrijke stad voor cultuur in Ogliastra, de zetel van het bisdom en de religieuze college van de Salesiani, de rechtbank en ook het ziekenhuis. Het heeft een schat aan culturele centra: musea, kerken en monumenten getuigen zijn schitterende verleden. Het vermelden waard is het Astrologisch Observatory 'F. Caliumi ', open voor het publiek, gelegen op de top van de Monte Armidda, een ideale locatie, vrij van lichtvervuiling.
 
Verschillende gebieden van het grondgebied weer een prachtig landschap rijk aan wild leven: wild-zwijnen, moeflons, roofvogels, patrijzen en hazen, enz. De prachtige landschap dat kan worden bewonderd vanaf Monte Armidda omvat de karakteristieke Perda Liana, Monte Tricoli, de porfier top van Serra Coronedda en de kust plain.The archeologische erfenis op het grondgebied bestrijkt alle periodes uit vroege Neolithicum tot de Romeinse tijd.

 

De belangrijkste vondsten zijn afkomstig uit de Nuraghische tijd: 6 nuraghi, twee reuzen graven en ongeveer 14 gebieden waar de nederzettingen worden verondersteld te hebben bestaan. De meest belangrijke archeologische en ecologische site is Selene: een oude nederzetting ligt op een rots met, op een korte afstand, mooie reuzen 'graven'.

 

Lanusei: De majestueuze gemeenschappelijke bos van Selene staat in het westelijke deel van het gebied, niet ver van de bewoonde centrum van Lanusei. Het ligt op een granieten berg die kan worden bereikt langs de SS 198. Hier vinden we een ongerepte omgeving die zich uitstrekt van ongeveer 1000 m, waar het mogelijk is om zowel prachtige watervallen te observeren en een aanzienlijk belangrijke context voor het dierlijk leven te waarderen.

 

Binnen deze context het milieu een belangrijke Nuraghic complex te bewonderen. De archeologische site ligt in een prachtig bos van steeneiken en kastanjebomen op de granieten Selene berg. Het complex bestaat uit een Nuraghe met een groep van hutten en twee 'reuzen' graven '. Alleen de basis van de Nuraghe blijft. De begraafplaats is opgenomen in de reguliere weg, een absidal belangrijkste deel, een overdekte gang en een architectonische gevel, die opent in een vergaderzaal.

 

De Ogliastra kusten zijn prachtige oases gelegen tussen de zee en bergen .. Ogliastra, een vrij recente ontdekking met zijn prachtige kusten en het bergachtige binnenland. Zijn grondgebied, ingeklemd tussen bergen en zee, biedt een breed scala aan unieke landschappen. Een paradijs van opmerkelijke schoonheid gelegen aan de oostkant van Sardinië, waar de natuur is op zijn best.
 
De Ogliastra kusten zijn prachtige oases gelegen tussen de zee en rock, ruige natuur om ons te verblinden met een aantal van de meest fascinerende mariene landschappen van de Middellandse Zee. Vanuit het noorden komen we de bekende baaien van Cala Luna, Cala Sisine, Cala Mariolu en Cala Goliritze, die alleen toegankelijk is per boot of te voet, verder naar het zuiden zijn er de prachtige stranden van Tancau, Girasole, Orri, Cea, Barisardo, Cardedu, Coccorrocci en de golf van Sarrala. 

 

Op de Ogliastra kust, in een natuurpark met een schat aan plateaus en vlakten, kunstmatige meren en torrents, bossen en struiken, stranden, heuvels en ontsluitingen ligt Cardedu. Richtte direct na een landzijde deels verwoest Gairo in 1951, het dorp, die voor enige tijd werd gehouden onder de jurisdictie Gairo's, werd een gemeente van zijn eigen in 1984. Een zanderige zeebodem met helder water en een kust waar de schitterende baaien plotseling aan de breuk lange witte stukken zand en riffen, kiezels en rode porfier schets een prachtig landschap, bonte, ruige en ongerepte. Cardedu is ook een favoriete badplaats voor windsurfers vanwege de sterke sirocco wind waait op 10-15 knopen.

 

Er zijn ook archeologische schatten verspreid over het grondgebied: nuraghi, Domus de Janas en een angstig goed (su Presoneddu). Echter, als een vrij recente regeling betreft, geen historisch monument van betekenis is gelegen in het dorp, het vermelden waard, is echter het oude land kerk Madonna di Buoncamino en het pittoreske dorpsplein, een ontmoetingsplaats en een openbare 'huiskamer' voor de hele community.Quiet in de winter, Cardedu komt tot leven in de zomer, tijdens het festival 'Insieme een Cardedu', met een breed scala aan interessante evenementen, van muziek en dans tot theater en folklore, voor de vreugde van de bewoners en toeristen .

 

Ogliastra: witte zandstranden, kristalhelder water en de rotsen die vallen naar de zee. Het hele gebied van Ogliastra bevat fijne witte zandstranden, kristalhelder water, rotsen die vallen pure aan de zee, eeuwenoude bossen en droge woestijnvlaktes. Zeilen langs de prachtige kust is het mogelijk om een ??aantal van de mooiste baaien van de Middellandse Zee te bewonderen: Cala Gonone, Cala Luna, Cala Goloritze zijn tegenwoordig erg goed weten bestemmingen voor het toerisme.

 

Als een zaak van de feiten de hele Golf van Orosei is benoemd door de EU als SIC (Site van Communitarian Belang), awards gegeven naar sites gekenmerkt door de aanwezigheid van belangrijke soorten flora en fauna.
Een van de meest bekende en populaire site is de Grotta del Bue Marino (Sea koe grot), ooit schuilplaats voor de zeehonden, vandaag de dag met uitsterven bedreigd. De soorten van de dieren zijn talrijk en omvatten gieren, roofvogels, moeflons en wilde zwijnen, meestal in de interne ruimte.

 

Arbatax is een klein dorp vrij dicht bij de zee, met een mooie port. De naam herinnert aan de Sarancens invallen, heel vaak in het verleden. Vandaag de dag Arbatax is een belangrijke toeristische bestemming dankzij de stranden en de typische visgerechten. Tortoli 'en Santa Maria Navarrese zijn twee andere belangrijke toeristische bezienswaardigheden. In het bijzonder Santa Maria Navarrese toont een interessante kerk, dateert uit de elfde eeuw. De legende vertelt dat de Navarra prinses, slachtoffer van een schipbreuk komen terug uit het Heilige Land, contact gemaakt met dit land redden van de dood zelf en beval aan de kerk te bouwen als teken van dank.

 

Van de archeologische oogpunt dient te worden opgemerkt is de 'heilige gebied van Sa Perdalonga ', in de buurt Barisardo. Het gebied omvat een van de belangrijkste menhir van Sardinië, omringd door rotsen waar het werd gebruikt om de plechtigheden bij te wonen. Een ander belangrijk monument is de kerk van San Antonio in Orosei. De eerste structuur is gedateerd terug rond de XIII eeuw en de toren bij de kerk zelf lijkt te bevestigen die datum. Het interieur van de kerk hield de oude fresco's, onlangs rehandled.
 
Een excursie voor natuurliefhebbers te midden van kloven, rotsen en grotten, op zoek naar de overblijfselen van de oude Nuraghische beschaving, in een wilde omgeving. Een plaats, zo verschillend van de beroemde stranden langs de kust - het achterland is gegroefd met valleien en ondoordringbaar canyons waar schaduwrijke naaldbossen groeien. Het weer in Sardinië is typisch mediterraan. Tijdens het koude seizoen, algemeen voorkomen zacht en vochtig mistral wind uit het noordwesten waaien, terwijl in het voorjaar en de zomer, de wind uit Afrika zijn traditioneel warm en droog. De noord-westelijke regio is regenachtig, terwijl het klimaat in het zuiden is veel droger.
 
De temperaturen zijn mild met een gemiddelde jaarlijkse variërend tussen +14 ° C tot +20 ° C, er zijn merkbare verhoging van de zomer met een gemiddelde van +30 ° C tot +35 ° C, af en toe het bereiken van +40 ° C. De winter temperaturen op gemiddeld variëren tussen +9 ° C en +10 ° C in de kustgebieden en kan zo laag als 0 ° C in de hooglanden van de Gennargentu gebergte.
 
November en december zijn het regenseizoen, terwijl de droogste maanden zijn juli en augustus, het regent onregelmatig in de rest van het jaar. Over het geheel genomen, de algemene neerslag niet laag is en ligt tussen de 500 / 600 mm per jaar in de vlakte, tot 700/800 mm in het binnenland heuvels en boven 900 m, bereikt 1000 mm. In hoger gelegen gebieden, vooral op de hogere delen van de Gennargentu gebergte meer dan 1500 m, neerslag in de vorm van sneeuw die duurt een aantal maanden van het jaar.