Sardinië - Cardedu - Appartement - Domus Boi

Zoekveld

ADVABB-2213

Land/Regio:


Naam eigenaar:
Via overwinteren.nl
Telefoon:
-
Website:
n/a
E-mail:
Plaats:
Cardedu
Type accommodatie:
Appartement


Aantal personen:
2 - 4
Slaapkamer(s):
2
Locatie:
Zee / Landelijk
Voorzieningen:
Open haard / Tv / Wasmachine / Kinderbed / Bedlinnen / Rolstoeltoegankelijk
Prijs:
€850
Prijs vanaf, per maandVlakbij het dorp Cardedu en de zee bieden wij u een smaakvol ingerichte vakantie appartement.

 

Gelegen op korte afstand van de prachtige en adembenemende stranden van Marina di Cardedu. Omgeven door veranda, tuin en terrassen. Het appartement heeft een eigen aparte ingang met alle benodigde privacy. Twee slaapkamers, badkamer, woonkamer met open keuken. Afstand tot de stranden van Museddu is 6 km.

 

Cardedu is een klein plaatsje in de provincie Ogliastra op ca. 4 kilometer afstand van zee. De kustlijn biedt prachtige zand en rotsstranden aan en is met name bekend vanwege de hier veel voorkomende rode granietrotsen. Bekende stranden die veel bezocht worden zijn oa. van noord naar zuid; "Foddini", "Museddu", "Pedra e Pera" en "Sa Spiaggetta". Naast prachtige stranden beschikt het gebied tevens over een heuvelachtig en bosrijk landschap met de berg "Monte Ferru" waarvan de top een hoogte van 875 meter bereikt.

 

Dit niet alleen door haar geografische ligging, maar meer nog door het contrast in landschap en cultuur met het vasteland. Terwijl Italie meest pittoresk en vol stijl is, blijft Ogliastra een bijna onaangetast stuk land, die haar natuurlijke schoonheid door de eeuwen heen behouden heeft. Haar mooiste monumenten zijn de 'kale' stenen bouwwerken zoals de nuraghi, de menhirs, de heilige waterbronnen, de enorme graftombes en de 'domus de janas'. Dit is Ogliastra in Sardinie! Of zoals de Italianen dat liever horen: Sardegna !

 

Dankzij de schitterende kustlijn met zijn transparante water en de prachtige zeebodem is Ogliastra een paradijs voor duikliefhebbers. De wateren hier in Ogliastra zijn zeer gevarieerd en er kunnen zeer uiteenlopende duiken gemaakt worden. Het onderwaterlandschap biedt onder meer scheepswrakken, riffen met kreeften en mooie vissen, maar ook overblijfselen uit de oudheid zoals Romeinse resten en kanonnen van Spaanse schepen.

 

Het gebied rond Cardedu, is typisch Sardijnse bont met prachtige stranden, het achterland en de wilde berglandschap in de Gennargentu. Cardedu is altijd al gedefinieerd als een land tussen de zee en de vijver, en misschien is dit kenmerk van het bewezen gunstig. Het land wordt doorkruist door een kleine rivier, de Rio Foddeddu, die rechtstreeks uitmondt in de zee bij de haven.

 

Vlakbij is de haven van Arbatax, beroemd om zijn rode rotsen, die zijn naam dankt aan een blues festival dat plaats vindt elke zomer in het land. Deze rotsen bestaan ??uit dioriet porfier en rood en zwart die uit de zee als ze waren een soort van grote rotsen. Wat betreft de meren, ze niet aanwezig zijn in het land, en de dichtstbijzijnde is Flumendosa. Het is niet echt een natuurpark, maar een resort waar u kunt genieten van oude gebouwen dateren uit de prehistorie Nuraghische.

 

De Nuraghi zijn toren-vormige gebouwen die dateren tot 2000 jaar voor Christus en waren bedoeld om te defensief kwartalen. Hun naam is afgeleid van de oorspronkelijke taal van de plaats die de stapels stenen zien met Nur-vormig hol. Naast deze prachtige architectuur, unieke streng, zo niet op het grondgebied van Sardinië, zijn er ook graven en menhirs staande stenen, daterend van duizenden jaren geleden.

 

Dit is een uitgestrekt grondgebied en beschermde mariene gebieden, maar is niet beperkt tot het achterland, die vaak over het hoofd gezien in Sardinië. Hier vindt u vele soorten dieren en planten, typerend voor de mediterrane bossen en de bergkammen van de enige gebergte op het eiland. De stranden: De roem van Sardinië voor toerisme is zeker te wijten aan de schoonheid van de zee en de stranden, niet alleen uniek in de Italiaanse grondgebied, maar in het algemeen in de hele Middellandse Zee.

 

Sardinië is zo’n eiland dat me steeds weer van de ene in de andere verbazing doet vallen. Een typische strandbestemming? Toen had ik de bergen in het binnenland, de baaitjes bij Arbatax en de ontelbare hoeveelheid vogels in de streek Muravera nog niet gezien. In de gebouwen zijn duidelijke invloeden van de Romeinen, Byzantijnen en Spanjaarden terug te vinden. De verrassing is compleet in de mondaine badplaats Porto Cervo: een Italiaanse versie van Saint Tropez. Hoe veelzijdig wil je het hebben ?