Overwinteren in Zuid Afrika

Zoekveld

Overwinteren in Zuid Afrika

Zuid Afrika is het land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. In het binnenland bestaat Zuid Afrika uit hoogvlaktes, langs de rand bevinden zich ruige heuvels en de kustvlakte is smal. In het Oosten liggen de Drakensbergen, waar zich het hoogste punt van het land bevindt; de Njesuthi (3408 m.).
Het klimaat in Zuid Afrika is woestijnachtig en subtropisch. De dagen zijn er zonnig en de nachten zijn koel. Het klimaat is over het algemeen warm en gematigd met weinig neerslag en veel zon. De warmste maand is december.

De ware flora en fauna liefhebber mag een bezoek aan Zuid Afrika niet missen. Met meer dan 20.000 verschillende soorten planten kunt u in Zuid Afrika 10% van alle bekende plantensoorten op Aarde aanschouwen. Ook het dierenrijk is ruimschoots vertegenwoordigd in Zuid Afrika. Olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoornen zijn de meest gefotografeerde dieren ter wereld en die vind u natuurlijk in Zuid Afrika. Ook komen in Zuid Afrika diersoorten voor die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals de hottentothaas.

Bezoek Kaap de Goede Hoop, het oude gevangeniseiland Robbeneiland of de Tafelberg en sluit de dag af met een diner in de ontspannen sfeer van de havenstad Port Elizabeth.