Overwinteren in Thailand

Zoekveld

Overwinteren in Thailand

Het Aziatische Thailand is een populaire reisbestemming. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, oftewel “vrij land”.
Door het tropische klimaat is Thailand een fantastische overwinterbestemming. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden en het Zuiden kent warme, milde winters.

Een meer divers landschap dan dat van Thailand is maar moeilijk te vinden. In het Noorden is Thailand bergachtig en uitgebreid bebost met teakbomen. Het Noordoosten is zo droog en oogt zo schraal dat het ook wel de Huilende Vlakte wordt genoemd.
Het zuiden echter bestaat uit rivieren en ligt op het schiereiland Malakka, dat bestaat uit een met tropisch regenwoud begroeide bergketen. Als uit het niets rijzen hier kalksteenrotsen recht omhoog.
Voor de kust van Thailand liggen honderden unieke eilandjes.

Het tropische Thailand biedt echter meer dan alleen ongerepte natuur. Thailand staat vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Een bezoek aan de gouden tempel Doi Suthep, de wereldstad Bangkok en de oude koningsstad Ayutthaya mogen dan ook niet aan uw overwintering ontbreken.  

Maar natuurlijk kunt u ook heerlijk bijkomen in één van de vele badplaatsen zoals Pukhet, waar u op een droomstrand met kokospalmen tot rust kunt komen of kunt genieten van de onderwaterwereld, want ook duiken is een populaire activiteit in Thailand.