Overwinteren in Spanje

Zoekveld

 

Overwinteren in Spanje

U overweegt te gaan overwinteren in Spanje? Een prima keuze om een groot aantal redenen: u geniet van een aangenaam klimaat in een prachtige omgeving waar u relaxen, aan het strand of op een terras, kunt combineren met culturele activiteiten. U hoeft zich nooit te vervelen.

Voor overwinteraars uit Noord-Europa is Spanje al sinds jaar en dag de belangrijkste overwinterbestemming. Tienduizenden overwinteraars uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Scandinavische landen trekken naar de Spaanse costa's. Maar ook gepensioneerde Spanjaarden hebben ontdekt dat het 's winters aan de costa's veel aangenamer toeven is dan in het binnenland. In Benidorm wordt 's winters dus niet alleen Engels, Duits en Nederlands gesproken!

Overwinteren in Spanje is veilig en u kunt u zich op uw  gemak voelen; al jarenlang zijn vele overwinteraars u voorgegaan. Spanje is geschikt voor elk type overwinteraar: jong, oud,  kampeerder of appartement-/hotelreiziger, voor elke categorie is er een interessante plek te vinden.
Met zijn milde en droge winters is Spanje een populaire overwinterbestemming en heeft het een groot aanbod in overwinteraccommodaties. Spanje is een ontwikkeld, modern Europees land waar u van alle gemakken voorzien bent die u in Nederland gewend bent, maar Spanje biedt u meer: een hartelijke bevolking, een prachtig landschap, vele bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en een cultuur waarin u zich direct thuis zult voelen.

 

Op deze website zullen wij u zoveel mogelijk informatie aanbieden om uw verblijf in Spanje zo aangenaam mogelijk te maken.

Spanje-Overwinteren.nl is dé website waar u alles vindt om te overwinteren in Spanje. U vindt hier verschillende zeer uiteenlopende locaties, zoals luxueuze villa's met privé zwembad, idyllische huisjes in de natuur, hotels, bed & breakfast, prachtige bungalows aan het strand, campings, stadsappartementen en diverse andere mogelijkheden voor een prettig verblijf in Spanje gedurende het najaar, de winterperiode en het voorjaar.

 

De centra voor overwinteren liggen aan de Costa Blanca (met als centrum Benidorm) en aan de Costa del Sol, langs de hele kuststrook. Het belangrijkste centrum aan de Costa del Sol is de stad Malaga en omgeving.

Omdat steeds meer overwinteraars naar Spanje gaan, komt ook de kuststrook boven Benidorm meer in de belangstelling. De eerste overwinteraars vindt u al meteen over de Spaanse grens in de Pyreneeën en ook rond Barcelona wordt al op behoorlijke schaal overwinterd. Ook in het westen aan de Costa de la Luz - met name rond Isla Cristina, dicht tegen de Portugese grens - neemt het aantal overwinteraars gestaag toe.

 

Klik voor detailinformatie per gebied hieronder:

Costa Brava   Costa Dorada   Costa Blanca   Costa de Almeria   Costa de la Luz    Costa del Sol

 

Afstand

Met de auto: De afstand van Utrecht naar Barcelona is 1.510 kilometer, naar Benidorm 1.990 kilometer en naar Malaga 2.150 kilometer.