Overwinteren in Italië

Zoekveld

Overwinteren in Italië

Italië heeft een enorme culturele rijkdom, een schitterende natuur, een prachtig binnenland maar ook mooie stranden en zeker niet te vergeten een uitstekende keuken. Neem daarbij dat het grootste deel van Italië een mediterraan klimaat heeft met warme zomers en zacht milde winters is het logisch dat Italië voor velen een zeer geliefde bestemming is om te overwinteren.

De "laars" zoals Italië wel genoemd wordt ligt in zuiden van Europa en wordt grotendeels omringd door de Adriatische en Middelandse zee, in het noorden grenst Italië aan de Alpen. De unieke ligging heeft er toe bijgedragen dat het land rijk is aan cultuur en zijn bijzondere variatie aan klimaten. In het zuiden heeft het land in de wintermaanden een gemiddelde temperatuur van rond de 15 graden terwijl je in die tijd in het noorden kan skiën. Bella Italia doet zijn naam dan ook alle eer aan.

Het is niet voor niets dat Italië al jaren geleden door vele overwinteraars ontdekt is, het land heeft zeer veel te bieden zoals de prachtige bouwwerken in Rome, Florence en niet te vergeten Pisa en Verona. Neem daarbij het perfect milde klimaat en de overwinteraar kan er niet om heen om Italië op zijn keuzelijstje te zetten.