Overwinteren in Frankrijk

Zoekveld

Overwinteren in Frankrijk
Wie kent Frankrijk niet in al z’n verscheidenheid van landelijk karakter en de opmerkelijke verschillen tussen de landstreken. Zelfs het klimaat varieert aanzienlijk en er zijn wel drie klimaatzones; het vochtige zeeklimaat in het westen, het landklimaat met zijn extreme temperaturen in zomer en winter en het mediterrane klimaat in het zuiden met zachte winters en hete zomers. En dit laatste is het gebied wat de overwinteraars al een eeuwigheid weten.

De werkelijk prachtige zuidkust dankt haar mooie naam Cote-d’Azur niet voor niets. En zijn het niet de bekende badplaatsen, Cannes, Nice, Juan les Pins,
St. max.ime en St. Tropez die er toe bijdragen een heerlijke sfeer te creëren met palmboomboulevards, schitterende jachthavens, kleurrijke markten, exclusieve winkels en daarbij de mooie afwisselende stranden.

Maar ook de kleine pittoreske Town / Dorp |jes in het achterland zijn een belevenis op zich, er zijn erbij waar men zich een paar eeuwen terug in de tijd waant als je door de smalle kronkelstraatjes loopt. De Franse keuken hoeft hierbij niet eens genoemd te worden want slechts in één woord is hier van toepassing ‘voortreffelijk’. Overwinteren heet aan de Cote d’Azur dan ook intens genieten en leven als god in Frankrijk.

En dit alles op nog geen twee vlieguren van Amsterdam!