Overwinteren in Egypte

Zoekveld

Overwinteren in Egypte

Overwinteren in één van de meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld doet u in Egypte. Stond Egypte ooit voornamelijk bekend om zijn piramides en mummies, heden ten dage wordt het steeds meer een geliefde overwinterbestemming onder Europeanen.
Dit heeft Egypte mede te danken aan het heersende woestijnklimaat, waardoor de zomers extreem heet, maar de winters heerlijk mild zijn. Bovendien heeft Egypte slechts een aantal regendagen per jaar.

Het grootste deel van de Egyptische bevolking woont in de vruchtbare omgeving van de Nijl; ook wel de ‘levensader van Egypte’ genoemd. Dit gebied omvat slechts 5,5% van het oppervlak van Egypte, maar toch woont hier bijna de gehele bevolking. De grote steden zoals Caïro en Alexandrië bevinden zich hier dan ook. De grootste delen van het land zijn dus vrijwel onbewoond en bedekt door onder andere de Sahara woestijn.

Egypte is een land met een rijke geschiedenis. Piramides en sfinxen bezoeken op een kameel, zoals de oude Egyptenaren dit deden, mag aan een actievere overwintering niet ontbreken.
Maar kiest u voor rustig overwinteren, ook dan zal Egypte een perfecte bestemming zijn met zijn vele appartementen aan de Rode Zee waar u kunt wandelen over de boulevard en in één van de vele restaurants kunt bijkomen met een hapje en drankje.